psiholog online sau hipnoterapeut online? ce trebuie să știi

Psiholog online sau hipnoterapeut online? Adesea poate fi dificil să decizi între un psiholog online și un hipnoterapeut online atunci când cauţi sprijin pentru sănătatea mintală. Ambii profesionişti pot ajuta cu probleme diferite și fiecare are propriile beneficii. În această postare, vom explora diferențele dintre cei doi astfel încât să-ţi fie mai uşor să decizi. Vom analiza tipurile de probleme cu care psihologii și hipnoterapeuții pot ajuta, precum și avantajele și limitările fiecăruia. Citeşte mai departe pentru a descoperi pe cine e mai bine să alegi dintre un psiholog online și un hipnoterapeut online.

Care sunt diferențele dintre un psiholog online și hipnoterapeut online?

Un psiholog online este un profesionist în domeniul sănătății mintale care oferă servicii psihologice prin internet. Acest tip de psiholog este instruit în evaluarea, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor de sănătate mintală. Psihologii online au de obicei propria lor practică privată sau pot lucra pentru o organizație care oferă servicii de consiliere online.

Un hipnoterapeut online este un profesionist în domeniul sănătății mintale care folosește hipnoza pentru a ajuta oamenii să-și schimbe comportamentul sau să atenueze anumite condiții de sănătate mintală. Hipnoterapia online este de obicei realizată prin conferințe video sau prin telefon. Mulți hipnoterapeuți online au, de asemenea, propria lor practică privată sau pot lucra pentru o organizație care oferă servicii de consiliere online.

Care este potrivit pentru mine?

Dacă te gândeşti să apelezi fie la un psiholog online sau un hipnoterapeut online, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont. Ambele tipuri de terapeuți pot fi eficienţi, dar au moduri diferite de abordare a problemelor. Iată o scurtă privire de ansamblu a fiecărui tip de terapeut pentru a te ajuta să decizi care este potrivit pentru tine:

Psihologi online: Psihologii sunt instruiți în teoria psihologică și metodele de cercetare. Ei folosesc ceea ce au studiat pentru a ajuta oamenii să-și înțeleagă gândurile, sentimentele și comportamentul. Mulți psihologi au, de asemenea, instruire în tehnici terapeutice specifice, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală sau psihanaliza.

Hipnoterapeuți online: hipnoterapeuții folosesc tehnici de hipnoză pentru a ajuta oamenii să-și schimbe comportamentul. Hipnoza este o stare de atenție concentrată care permite terapeuţilor să ofere sugestii subconştientului. Aceste sugestii pot ajuta oamenii să facă schimbări pozitive în viața lor, cum ar fi să renunţe la fumat sau să slăbească.

Atât psihologii online, cât și hipnoterapeuții online pot fi eficienți pentru a ajuta oamenii să-și schimbe comportamentul. Cu toate acestea, lucrează în moduri diferite. Dacă nu eşti sigur ce tip de terapeut este potrivit pentru tine, poate fi util să vorbeşti cu ambii înainte de a lua o decizie.

Cum știu dacă este calificat un psiholog online sau hipnoterapeut online?

Când eşti în căutarea unui psiholog online sau a unui hipnoterapeut online, există câteva lucruri de care ar trebui să ţii cont. Primul este să te asiguri că profesionistul este autorizat la nivel naţional sau internaţional. De obicei, poți găsi aceste informații pe site-ul lor web sau printr-o simplă căutare Google. Al doilea lucru de luat în considerare este dacă profesionistul are sau nu certificări de specialitate. Acestea ar putea include certificarea în terapia comportamentală cognitivă sau hipnoterapia. Din nou, aceste informații ar trebui să fie disponibile cu ușurință pe site-ul lor web. În cele din urmă, este întotdeauna o idee bună să consulţi recenziile clienților înainte de a lua decizia finală.

Care sunt avantajele de a apela la un psiholog online sau hipnoterapeut online?

Există multe avantaje de a apela la un psiholog online sau hipnoterapeut online. Iată câteva dintre cele mai frecvente beneficii:

  • Poţi primi ajutor din confortul propriei case
  • Poţi stabili programările chiar şi dacă eşti foarte ocupat cum ar fi intr-o pauză de masă
  • Poţi primi ajutor confidențial fără a fi judecat
  • Poţi găsi un terapeut specializat în ceea ce ai tu nevoie
  • Poţi lucra la emoțiile și gândurile dificile într-un mediu sigur
  • Poţi economisi timp şi bani

Există vreun risc de a te vedea cu un psiholog online sau hipnoterapeut online?

Dacă eşti atent la câteva detalii, cel mai probabil nu vor exita riscuri. În primul rând, este important să verifici acreditările oricărui profesionist online la care te gândeşti să apelezi. În al doilea rând, fii atent să ai o conexiune audio şi video de calitate. În cele din urmă, ai grijă ca informaţiile pe care le oferi fie că e vorba de apel audio, video sau de mesaje scrise să rămână confidenţiale. Atât timp cât profesionistul este acreditat, nu prea ai avea de ce să-ţi faci griji.

Cum găsesc un psiholog online sau hipnoterapeut online

Când cauți ajutor psihologic sau psihiatric, este important să găseşti un profesionist calificat care să poată oferi tipul de tratament de care ai nevoie. Este posibil să te întrebi dacă un psiholog online sau un hipnoterapeut online este potrivit pentru tine. Iată câteva lucruri de luat în considerare care să te ajute să decizi:

Ce tip de problemă întâmpini? Un psiholog online poate ajuta cu o gamă largă de probleme de sănătate mintală, inclusiv anxietate, depresie, stres, probleme de relație și multe altele. Dacă te lupţi cu dependența sau o fobie specifică, un hipnoterapeut online poate fi o opțiune mai bună.

Ce tip de tratament doreşti? Dacă preferi tratamentele psihologice, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală (CBT), un psiholog online poate fi o alegere bună. Dacă eşti interesat să încerci hipnoza pentru a aborda problema ta, un hipnoterapeut online te poate ajuta.

Câte şedinţe sunt necesare şi cât de des? Psihologii online oferă de obicei sedinţe săptămânale care durează 50 de minute fiecare. Ședințele de hipnoterapie online durează de obicei 60-90 de minute. Este posibil să ai nevoie de mai multe sedinţe în ambele cazuri pentru a obţine rezultatele dorite.

Care este bugetul tău? Psihologii online și hipnoterapeuții online percep de obicei rate similare, deși există o anumită variație în funcție de experiența și calificările profesionistului. De obicei poţi găsi mai multe informaţii pe site-ul acestora.

Alegerea dintre un psiholog online și hipnoterapeut online se reduce în cele din urmă la preferința personală a fiecăruia.

Concluzie

Sperăm că acest articol te-a ajutat să înţelegi mai bine diferențele dintre psihologii online și hipnoterapeuții online, precum și că ţi-a oferă câteva îndrumări cu privire la alegerea cea mai potrivită pentru nevoile tale individuale. În cele din urmă, nu există niciun răspuns corect sau greșit atunci când vine vorba de alegerea unui psiholog online sau a unui hipnoterapeut online – este vorba despre ceea ce are sens pentru obiectivele și stilul tău de viață. Asigură-te că cercetezi cât mai amănunţit şi că îţi faci timp pentru a găsi un profesionist care te va putea ajuta să obții succes în cel mai bun mod posibil.

Citeşte şi despre „Deblochează-ţi potenţialul ascuns cu hipnoza online